#OpParis: Anonimusi hakovali 5500 Twitter naloga Islamske države

Vesti, 18.11.2015, 01:00 AM

#OpParis: Anonimusi hakovali 5500 Twitter naloga Islamske države

Hakeri iz grupe Anonimus objavili su sa Twitter naloga #OpParis da su hakovali 5500 Twitter naloga koji pripadaju članovima i pristalicama Islamske države, a spisak na kome se nalaze neki od tih naloga objavljen je na Pastebinu. Ovo je usledilo pošto je grupa dan posle terorističkih napada objavila “totalni rat” protiv Islamske države.

Grupa je u subotu najavila borbu protiv prisustva terorista ISIS-a na internetu, rušenje njihovih sajtova za regrutaciju novih članova, kao i njihovih Twitter naloga, i otkrivanje identiteta terorista Islamske države, njihovih pristalica i sledbenika širom sveta. Anonimusi su pozvali sve koji žele da se pridruže njihovoj akciji da im dostave sav materijal koji imaju o ISIS-u i to preko zvaničnog Twitter naloga operacije #OpParis.

Predstavnik Anonimusa Aleks Poučer je izjavio da su Anonimusi u stanju da se obračunaju sa Islamskom državom na internetu jer su njihovi članovi vešti hakeri i špijuni koje grupa ima svuda po svetu. Anonimusi imaju ljude koji su blizu teritorije IS, zbog čega je za Anonimuse prikupljanje informacija o Islamskoj državi i njenim aktivnostima veoma lako.

Portparol grupe je dodao i da Anonimusi imaju alate za borbu protiv Islamske države na internetu bolje od alata koje ima bilo koja vlada na svetu.

Anonimusi znaju da i ISIS ima svoje hakere, ali su oni sigurni da militantna grupa nema hakere kao što su hakeri koji su članovi Anonimusa, rekao je predstavnik Anonimusa.

Anonimusi su u ponedeljak objavili video u kome kažu da su pokrenuli svoju do sada najveću operaciju koja će biti usmerena protiv Islamske države. Grupa je obećala da će svoje veštine koristiti da bi ujedinila čovečanstvo i upozorila teroriste da ih očekuju masivni sajber napadi.

“Anonimusi iz celog sveta će vas loviti”, kažu Anonimusi u video poruci objavljenoj u ponedeljak. "Trebalo bi da znate da ćemo vas naći i da vas nećemo pustiti.”

Islamska država je odgovorila na pretnje Anonimusa, nazivajući ih “idiotima” i ponudila svojim pristalicama vodič za zaštitu od sajber napada.

Ipak, od ponedeljka je 900 Twitter naloga koji su se našli na spisku Anonimusa suspendovano zbog povezanosti sa Islamskom državom.

Ovo nije prvi slučaj da su Anonimusi koristili svoje hakerske veštine za borbu protiv Islamske države. Posle napada na redakciju časopisa Šarli Ebdo u januaru ove godine, grupa je započela operaciju #OpISIS u okviru koje je srušila oko 149 web sajtova koji su povezani sa Islamskom državom i ugasila desetine hiljada Twitter naloga članova i pristalica ISIS-a.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

Google oglasi za Facebook vode do sajtova prevaranata

Google oglasi za Facebook vode do sajtova prevaranata

Google ima problem sa oglasima u pretrazi, upozorio je programer Džastin Poliačik, a njegove reči potvrdili su i istraživači kompanije Malwarebyt... Dalje

Zloglasna ransomware grupa HelloKitty najavila povratak i novo ime

Zloglasna ransomware grupa HelloKitty najavila povratak i novo ime

Sajber kriminalci iz ransomware grupe ranije poznate kao HelloKitty objavili su da se naziv grupe menja u „HelloGookie“. Oni su objavili n... Dalje

Piramidalna šema prevare na Telegramu

Piramidalna šema prevare na Telegramu

Istraživači kompanije Kasperski upozorili su na prevarante koji koriste sofisticiranu taktiku da ukradu Toncoine (TON) od korisnika Telegrama širom... Dalje

Od početka godine ransomware grupa Akira napala 250 organizacija od kojih je pokušala da naplati 42 miliona dolara

Od početka godine ransomware grupa Akira napala 250 organizacija od kojih je pokušala da naplati 42 miliona dolara

Da posao sa ransomwareom cveta pokazuju i podaci o ransomware grupi Akira koja je za manje od godinu dana rada iznudila milione od na stotine pogođen... Dalje

Microsoft je i dalje brend koji se najviše zloupotrebljava u phishing napadima

Microsoft je i dalje brend koji se najviše zloupotrebljava u phishing napadima

Prema podacima kompanije Check Point, Microsoft je brend koji se najviše zloupotrebljavao, u čak 38% svih phishing napada u prvom kvartalu 2024. Ovo... Dalje