LinkedIn odbacuje optužbe korisnika da je hakovao njihove email naloge

Anti-spam, 23.09.2013, 12:04 PM

LinkedIn odbacuje optužbe korisnika da je hakovao njihove email naloge

LinkedIn je odbacio optužbe da je kompanija ulazila u email naloge članova svoje mreže bez njihove dozvole i prikupljala adrese kontakata svojih korisnika.

U tužbi koju su protiv sajta za profesionalno umrežavanje podnela četiri korisnika mreže navodi se da je kompanija hakovala njihove email naloge i preuzela email adrese njihovih kontakata kako bi ih iskoristila za promovisanje svojih servisa.

Pol Perikins, Peni Sempel, En Brendvejn i Erin Egers optužili su LinkedIn za hakovanje njihovih email naloga i preuzimanje email adresa iz kontakata naloga, koje su potom više puta iskorišćene za slanje emailova u njihovo ime u kojima se LinkedIn reklamirao.

To je urađeno bez obaveštavanja korisnika i bez pokušaja da se od njih dobije saglasnost.

LinkedIn je odbacio navode tužbe a Blejk Lavit koji je zadužen za parnične postupke u LinkedIn-u kaže da LinkedIn nikada ne vara bilo koga pretvarajući se da je neko od korisnika, niti ikada šalje poruke i pozivnice za pridruživanje mreži LinkedIn-a u bilo čije ime osim ako korisnik nije dao dozvolu za to.

Od novih korisnika LinkedIn traži email adresu koja će biti korišćena kao korisničko ime. Ako korisnik LinkedIn-a ostavi otvorenim email nalog, LinkedIn se može pretvarati da je korisnik i preuzeti email adrese kontakata sa naloga na svoje servere, navodi se u tužbi. LinkedIn može preuzeti email adrese kontakata i bez zahteva za lozinkom email adrese koja se koristi kao korisničko ime i bez dobijanja pristanka korisnika.

Ako je korisnik LinkedIn-a odjavljen sa email naloga, LinkedIn zahteva korisničko ime i lozinku email naloga za navodnu potvrdu identiteta korisnika, i tada, bez obaveštavanja korisnika i bez njegovog pristanka pokušava da pristupi email nalogu i preuzme email adrese kontakata, tvrde korisnici LinkedIn-a u svojoj tužbi o kojoj će odlućivati Okružni sud u Kaliforniji.

Tužitelji traže da LinkedIn plati štetu kao i da sud zabrani kompaniji ovakvu neetičku praksu prikupljanja email adresa i spamovanja korisnika tih adresa.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

I Yahoo najavio nove mere za bezbedniju e-poštu sa manje neželjenih poruka

I Yahoo najavio nove mere za bezbedniju e-poštu sa manje neželjenih poruka

Dva najveća svetska email provajdera objavila su istog dana da će preduzeti određene mere da obuzdaju neželjenu poštu. U svom saopštenju, Yaho... Dalje

Tri od pet mejlova u vezi sa putovanjima su prevara

 Tri od pet mejlova u vezi sa putovanjima su prevara

Uprkos ekonomskoj krizi, interesovanje za putovanja je ove godine veliko, a međunarodni turizam je na dobrom putu da se vrati na nivo pre pandemije. ... Dalje

4 od 5 e-mailova sa temom Dana zaljubljenih su prevara

4 od 5 e-mailova sa temom Dana zaljubljenih su prevara

Kada je reč o sajber bezbednosti, Dan zaljubljenih svake godine najavljuje jednu stvar - novi talas prevara. Ove godine, Danu zaljubljenih prethodio ... Dalje

Trojanac Agent Tesla u novoj spam kampanji: Ne otvarajte prilog u ovim emailovima

Trojanac Agent Tesla u novoj spam kampanji:  Ne otvarajte prilog u ovim emailovima

Istraživači iz kompanije Kaspersky upozorili su na novu spam kampanju, u okviru koje se masovno šalju emailovi sa prilogom u kome je sakriven malve... Dalje

Chrome će početi da blokira obaveštenja sa sajtova za koje Google smatra da ometaju korisnike

Chrome će početi da blokira obaveštenja sa sajtova za koje Google smatra da ometaju korisnike

Google radi na smanjenju broja neželjenih Chrome obaveštenja koja korisnici dobijaju od veb sajtova a za koje kompanija smatra da su „ometajuc... Dalje