Signal uvodi opciju za prijavljivanje i blokiranje neželjenih poruka

Anti-spam, 02.11.2021, 12:00 PM

Signal uvodi opciju za prijavljivanje i blokiranje neželjenih poruka

Signal je uveo opciju za prijavljivanje i blokiranje spama samo jednim klikom miša direktno sa ekrana zahteva za poruku.

U najranijim verzijama Signala, svaka poruka imala je jednak tretman, bez obzira da li dolazi od člana porodice, prijatelja ili preduzimljivog prevaranta.

U avgustu prošle godine Signal je uveo zahteve za poruke kako bi omogućio novim korisnicima da dopru do drugih korisnika Signala čak i ako nisu u njihovim adresarima, ali i da bi istovremeno omogućio korisnicima da brzo vide više kontekstualnih informacija pre nego što prihvate, izbrišu ili blokiraju poruke od nekoga ko nije u njihovom adresaru.

Iako su korisnici već mogli da blokiraju takve zahteve i izbrišu ih, Signal je sada promenio dijalog za blokiranje kako bi uključio opciju „Prijavi spam i blokiraj“ za prijavljivanje i blokiranje neželjenih poruka.

“Da bi sprečili neželjenu poštu, većina online servisa se oslanja na opsežnu inspekciju sadržaja razgovora u otvorenom tekstu ili detaljnu analizu društvenih grafikona kako bi se utvrdilo ko kome šta govori i da li to treba dozvoliti ili ne”, rekla je kompanija najavljujući novu opciju. “Signal je posvećen vašoj privatnosti i to ne čini, tako da koristimo drugačiji pristup.“.

Kada kliknete na „Prijavi spam i blokiraj“, vaš uređaj će poslati telefonski broj pošiljaoca i ID poruke na servere Signala. Ako isti broj telefona bude prijavljen više puta ili pokazuje znake da se koristi kao platforma za automatizovano slanje poruka, Signal će tražiti dokaz da nije u pitanju bot, koji će blokirati slanje novih poruka sve dok CAPTCHA ili neki drugi test ne bude završen.

Ovakav pristup omogućava Signalu da uspori potencijalne spamere, a istovremeno održava nesmetanu komunikaciju korisnika.

Signal je takođe modifikovao svoje aplikacije da prestanu da linkuju URL-ove prikazane na ekranu zahteva za poruku kako bi se sprečilo da korisnici kliknu na sumnjive linkove i završe na sajtovima na kojima mogu biti prevareni.

Ove promene su dobrodošle s obzirom na priliv miliona novih korisnika koji su prešli na Signal nakon višečasovnog prekida rada Facebooka početkom oktobra. Trenutno Signal ima više od 50 miliona instalacija na Android uređajima i preko 426.000 ocena na Apple App Storeu.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

I Yahoo najavio nove mere za bezbedniju e-poštu sa manje neželjenih poruka

I Yahoo najavio nove mere za bezbedniju e-poštu sa manje neželjenih poruka

Dva najveća svetska email provajdera objavila su istog dana da će preduzeti određene mere da obuzdaju neželjenu poštu. U svom saopštenju, Yaho... Dalje

Tri od pet mejlova u vezi sa putovanjima su prevara

 Tri od pet mejlova u vezi sa putovanjima su prevara

Uprkos ekonomskoj krizi, interesovanje za putovanja je ove godine veliko, a međunarodni turizam je na dobrom putu da se vrati na nivo pre pandemije. ... Dalje

4 od 5 e-mailova sa temom Dana zaljubljenih su prevara

4 od 5 e-mailova sa temom Dana zaljubljenih su prevara

Kada je reč o sajber bezbednosti, Dan zaljubljenih svake godine najavljuje jednu stvar - novi talas prevara. Ove godine, Danu zaljubljenih prethodio ... Dalje

Trojanac Agent Tesla u novoj spam kampanji: Ne otvarajte prilog u ovim emailovima

Trojanac Agent Tesla u novoj spam kampanji:  Ne otvarajte prilog u ovim emailovima

Istraživači iz kompanije Kaspersky upozorili su na novu spam kampanju, u okviru koje se masovno šalju emailovi sa prilogom u kome je sakriven malve... Dalje

Chrome će početi da blokira obaveštenja sa sajtova za koje Google smatra da ometaju korisnike

Chrome će početi da blokira obaveštenja sa sajtova za koje Google smatra da ometaju korisnike

Google radi na smanjenju broja neželjenih Chrome obaveštenja koja korisnici dobijaju od veb sajtova a za koje kompanija smatra da su „ometajuc... Dalje