Brazilski hakeri otvorili školu za sajber-kriminalce

Vesti, 19.01.2012, 10:05 AM

Brazilski hakeri otvorili školu za sajber-kriminalce

Brazil - obećana zemlja za sajber kriminalce. Ovaj oblik kriminala ne samo da je profitabilan u zemlji sa preko 40 miliona internet korisnika i 30 miliona onih koji svakoga dana koriste usluge online bankarskih servisa, već bi se moglo reći da je skoro nekažnjiv. Nedostatak zakona koji bi omogućili borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uz visok stepen korupcije u policiji, razlozi su zbog kojih oni koji se bave ovakvim vidom nelegalnih aktivnosti mogu sebi da priušte život u raskoši bez straha da bi mogli biti uhvaćeni i kažnjeni zbog svojih dela, smatra Fabio Asolini, stručnjak Kaspersky Lab-a.

Brazilski hakeri poznati su po krađi i zloupotrebi brojeva kreditnih kartica i bankarskih akreditiva ali i po sklonosti da se na internetu otvoreno hvale svojim kriminalnim aktivnostima. Brazilska scena visokotehnološkog kriminala je veoma aktivna, a brazilski hakeri su kreatori veoma originalnih i kreativnih napada u kojima koriste vlastite tehnike za zaobilaženje zaštite, infekciju kompjutera korisnika i krađu njihovog novca. Ova hakerska zajednica proizvodi 36% svih bankarskih Trojanaca u svetu, a šteta zbog krađe koju pretrpe finansijske institucije u Brazilu iznosi oko 900 miliona dolara na godišnjem nivou.

O svemu ovome oni koji su stoje iza ovakvih nedela govore javno, a profili brazilskih hakera mogu se naći na društvenim mrežama kao što su Twitter, Tumblr i druge, a njihovi snimci na YouTube. I to nije sve. Razmetanje brazilskih sajber kriminalaca je dostiglo novi nivo otvaranjem škole sajber-kriminala koja svojim polaznicima nudi edukaciju i razvoj veština neophodnih onima koji bi da žive od kompjuterskog kriminala ali nemaju dovoljno znanja i ne znaju kako da započnu takav biznis. Druga mogućnost su kursevi koji nude sličan program edukacije budućih kriminalaca.

Neki od kurseva koji su u ponudi izgledaju legitimno - kako postati dizajner, veb dizajner ili programer, ali ima i onih koji nude mogućnost da postanete “bankar”, “difejser” ili spamer.

Kursevi se mogu kupiti preko interneta, ali to nije sve. Zvuči neverovatno ali brazilski kriminalci nude polaznicima mogućnost prisustva časovima na lokaciji koja se objavljuje javno, očigledno bez straha od reakcije institucija zduženih za sprovođenje zakona.

Uz pomoć ovakvih programa možete naučiti kako da preuzmete kontrolu nad poslovnim ili kućnim računarima, možete saznati tajne društvenog inženjeringa, kako da koristite Trojance, manipulišete dodacima instaliranim u okviru brauzera, antivirusima i zaštitnim zidovima i mnogo toga još: kako vam spam može pomoći da uhvatite u svoju klopku nove žrtve, kako funkcionišu “loaderi” i kako ih koristiti. Naaučićete i sleng brazilskih krekera i “bankara”. Otkrićete kako brazilski loši momci kloniraju kreditne kartice, čekovne knjižice, ID brojeve, vozačke dozvole, potvrde o rođenju i druge dokumente. Saznaćete i o mogućnosti da posedujete vlastiti sajt za e-trgovinu koji čuva podatke o kreditnim karticama i kako ti podaci kasnije mogu biti korišćeni.

Ako živite u Brazilu biće vam od značaja i informacije o brazilskim zakonima i kaznama za slučaj da budete uhvaćeni, koji su rizici ovog posla i kako da izbegnete da budete uhvaćeni. Kurs za spamere dolazi u paketu sa miliona uredno kategorizovanih email adresa tako da sveže obučeni spamer može započeti svoj novi posao odmah.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

Još jedna zemlja EU protiv upotrebe Google analitike zbog kršenja evropskih propisa o zaštiti podataka

Još jedna zemlja EU protiv upotrebe Google analitike zbog kršenja evropskih propisa o zaštiti podataka

Još jedan udarac za Google stiže iz Evrope. Posle Austrije i Francuske, italijanska agencija za zaštitu podataka utvrdila je da upotreba Google ana... Dalje

Microsoft upozorio korisnike da se približava datum ukidanja podrške za Windows 8.1

Microsoft upozorio korisnike da se približava datum ukidanja podrške za Windows 8.1

Microsoft će povući Windows 8.1 10. januara sledeće godine, tako da će se kompanija u potpunosti fokusirati na Windows 10 i Windows 11. Kompan... Dalje

NSO Grupa priznala da je njihov softver za nadzor koristilo najmanje pet evropskih zemalja

NSO Grupa priznala da je njihov softver za nadzor koristilo najmanje pet evropskih zemalja

Izraelski proizvođač softvera za nadzor NSO Grupa priznao je ove nedelje evropskim zakonodavcima da je njihov softver Pegaz koristilo najmanje pet z... Dalje

Google Chrome ekstenzije se mogu koristiti za praćenje korisnika

Google Chrome ekstenzije se mogu koristiti za praćenje korisnika

Programer „z0ccc“ napravio je veb sajt (https://z0ccc.github.io/extension-fingerprints/) dizajniran da generiše „otisak prsta&ldquo... Dalje

Popularni WordPress dodatak hitno ažuriran zbog hakerskih napada na ranjive sajtove

Popularni WordPress dodatak hitno ažuriran zbog hakerskih napada na ranjive sajtove

Kritična ranjivost u WordPress dodatku koji se koristi na više od milion veb sajtova je zakrpljena, nakon što su se pojavili dokazi da je hakeri is... Dalje