Brazilski hakeri otvorili školu za sajber-kriminalce

Vesti, 19.01.2012, 10:05 AM

Brazilski hakeri otvorili školu za sajber-kriminalce

Brazil - obećana zemlja za sajber kriminalce. Ovaj oblik kriminala ne samo da je profitabilan u zemlji sa preko 40 miliona internet korisnika i 30 miliona onih koji svakoga dana koriste usluge online bankarskih servisa, već bi se moglo reći da je skoro nekažnjiv. Nedostatak zakona koji bi omogućili borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uz visok stepen korupcije u policiji, razlozi su zbog kojih oni koji se bave ovakvim vidom nelegalnih aktivnosti mogu sebi da priušte život u raskoši bez straha da bi mogli biti uhvaćeni i kažnjeni zbog svojih dela, smatra Fabio Asolini, stručnjak Kaspersky Lab-a.

Brazilski hakeri poznati su po krađi i zloupotrebi brojeva kreditnih kartica i bankarskih akreditiva ali i po sklonosti da se na internetu otvoreno hvale svojim kriminalnim aktivnostima. Brazilska scena visokotehnološkog kriminala je veoma aktivna, a brazilski hakeri su kreatori veoma originalnih i kreativnih napada u kojima koriste vlastite tehnike za zaobilaženje zaštite, infekciju kompjutera korisnika i krađu njihovog novca. Ova hakerska zajednica proizvodi 36% svih bankarskih Trojanaca u svetu, a šteta zbog krađe koju pretrpe finansijske institucije u Brazilu iznosi oko 900 miliona dolara na godišnjem nivou.

O svemu ovome oni koji su stoje iza ovakvih nedela govore javno, a profili brazilskih hakera mogu se naći na društvenim mrežama kao što su Twitter, Tumblr i druge, a njihovi snimci na YouTube. I to nije sve. Razmetanje brazilskih sajber kriminalaca je dostiglo novi nivo otvaranjem škole sajber-kriminala koja svojim polaznicima nudi edukaciju i razvoj veština neophodnih onima koji bi da žive od kompjuterskog kriminala ali nemaju dovoljno znanja i ne znaju kako da započnu takav biznis. Druga mogućnost su kursevi koji nude sličan program edukacije budućih kriminalaca.

Neki od kurseva koji su u ponudi izgledaju legitimno - kako postati dizajner, veb dizajner ili programer, ali ima i onih koji nude mogućnost da postanete “bankar”, “difejser” ili spamer.

Kursevi se mogu kupiti preko interneta, ali to nije sve. Zvuči neverovatno ali brazilski kriminalci nude polaznicima mogućnost prisustva časovima na lokaciji koja se objavljuje javno, očigledno bez straha od reakcije institucija zduženih za sprovođenje zakona.

Uz pomoć ovakvih programa možete naučiti kako da preuzmete kontrolu nad poslovnim ili kućnim računarima, možete saznati tajne društvenog inženjeringa, kako da koristite Trojance, manipulišete dodacima instaliranim u okviru brauzera, antivirusima i zaštitnim zidovima i mnogo toga još: kako vam spam može pomoći da uhvatite u svoju klopku nove žrtve, kako funkcionišu “loaderi” i kako ih koristiti. Naaučićete i sleng brazilskih krekera i “bankara”. Otkrićete kako brazilski loši momci kloniraju kreditne kartice, čekovne knjižice, ID brojeve, vozačke dozvole, potvrde o rođenju i druge dokumente. Saznaćete i o mogućnosti da posedujete vlastiti sajt za e-trgovinu koji čuva podatke o kreditnim karticama i kako ti podaci kasnije mogu biti korišćeni.

Ako živite u Brazilu biće vam od značaja i informacije o brazilskim zakonima i kaznama za slučaj da budete uhvaćeni, koji su rizici ovog posla i kako da izbegnete da budete uhvaćeni. Kurs za spamere dolazi u paketu sa miliona uredno kategorizovanih email adresa tako da sveže obučeni spamer može započeti svoj novi posao odmah.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

Zloglasna ransomware grupa HelloKitty najavila povratak i novo ime

Zloglasna ransomware grupa HelloKitty najavila povratak i novo ime

Sajber kriminalci iz ransomware grupe ranije poznate kao HelloKitty objavili su da se naziv grupe menja u „HelloGookie“. Oni su objavili n... Dalje

Piramidalna šema prevare na Telegramu

Piramidalna šema prevare na Telegramu

Istraživači kompanije Kasperski upozorili su na prevarante koji koriste sofisticiranu taktiku da ukradu Toncoine (TON) od korisnika Telegrama širom... Dalje

Od početka godine ransomware grupa Akira napala 250 organizacija od kojih je pokušala da naplati 42 miliona dolara

Od početka godine ransomware grupa Akira napala 250 organizacija od kojih je pokušala da naplati 42 miliona dolara

Da posao sa ransomwareom cveta pokazuju i podaci o ransomware grupi Akira koja je za manje od godinu dana rada iznudila milione od na stotine pogođen... Dalje

Microsoft je i dalje brend koji se najviše zloupotrebljava u phishing napadima

Microsoft je i dalje brend koji se najviše zloupotrebljava u phishing napadima

Prema podacima kompanije Check Point, Microsoft je brend koji se najviše zloupotrebljavao, u čak 38% svih phishing napada u prvom kvartalu 2024. Ovo... Dalje

Farmakokriminal na internetu: Facebook, X i Instagram preplavljeni oglasima za kopije poznatih lekova

Farmakokriminal na internetu: Facebook, X i Instagram preplavljeni oglasima za kopije poznatih lekova

Hiljade lažnih onlajn apoteka koje prodaju kopije lekova širom sveta, uključujući i kopije popularnog Ozempica, leka za lečenje dijabetesa tipa ... Dalje