Microsoft tvrdi da je Windows Defender ''fantastičan antivirus''

Vesti, 27.03.2018, 08:30 AM

Microsoft tvrdi da je Windows Defender ''fantastičan antivirus''

Windows Defender je poboljšao svoje performanse i rezultate na najnovijim antivirusnim testovima koje su sproveli proizvođači antivirusnog softvera iz celog sveta, pa je Microsoft iskoristio ovu priliku da javnosti pruži neke podatke u vezi svog proizvoda koje kompanija smatra interesantnim.

Bred Anderson, potpredsednik Enterprise Mobility and Security, objavio je tekst na blogu kompanije u kome se pre svega bavio time koliko moćan Windows Defender može biti u preduzeću. On je izneo podatak da ne manje od 18% Windows 7 i Windows 8 uređaja koristi antivirusno rešenje kompanije.

Iako ovo na prvi pogled ne izgleda mnogo, treba znati da se Windows 7 ne isporučuje sa već instaliranim Windows Defenderom, tako da korisnici mogu da se odluče za Windows Defender umesto za antivirusni softver nezavisnih proizvođača. Više od 50% Windows 10 uređaja koristi Windows Defender, ali u ovom slučaju ovaj rezultat ima smisleno objašnjenje jer je Windows Defender preinstaliran.

"Naše antivirusne mogućnosti su fantastično rešenje! Rezultati testova govore za sebe. Sa pet meseci vrhunskih rezultata koji su pobedili neke od naših najvećih konkurenata, možete biti sigurni da naše rešenje može da vas zaštiti od najnaprednijih pretnji", rekao je Anderson.

Govoreći o mogućnostima koje Windows Defender pruža preduzećima, Anderson naglašava da je Windows Defender lakši za korištenje, a takođe i znatno jeftiniji od rešenja drugih proizvođača, posebno zato što su antivirusne mogućnosti ugrađene direktno u operativni sistem.

Ističući performanse Windows Defendera na najnovijim antivirusnim testovima, izvršni direktor kompanije Microsoft je objasnio da ako se držite ovog sigurnosnog rešenja to znači da neće biti problema sa kompatibilnošću kada se objavi veliko ažuriranje operativnog sistema.

"Ne morate da čekate treću stranu za potvrdu i podršku; umesto toga, imate potpunu podršku i kompatibilnost. To znači da se nova izdanja Windowsa i sve najnovije sigurnosne tehnologije mogu brže primeniti. To vam omogućava da budete i ostanete u toku i budete sigurniji", kaže on.

Bez obzira na tvrdnje direktora Microsofta, ovo nikako ne znači da je Windows Defender broj jedan, imajući u vidu da je nedavno nezavisna nemačka laboratorija AV-TEST dodelila nagrade kompanijama Bitdefender, Kaspersky i Symantec kao vodećim proizvođačima antivirusnog softvera a na osnovu rezultata testova u kojima su učestvovali njihovi proizvodi tokom 2017.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

Google oglasi za Facebook vode do sajtova prevaranata

Google oglasi za Facebook vode do sajtova prevaranata

Google ima problem sa oglasima u pretrazi, upozorio je programer Džastin Poliačik, a njegove reči potvrdili su i istraživači kompanije Malwarebyt... Dalje

Zloglasna ransomware grupa HelloKitty najavila povratak i novo ime

Zloglasna ransomware grupa HelloKitty najavila povratak i novo ime

Sajber kriminalci iz ransomware grupe ranije poznate kao HelloKitty objavili su da se naziv grupe menja u „HelloGookie“. Oni su objavili n... Dalje

Piramidalna šema prevare na Telegramu

Piramidalna šema prevare na Telegramu

Istraživači kompanije Kasperski upozorili su na prevarante koji koriste sofisticiranu taktiku da ukradu Toncoine (TON) od korisnika Telegrama širom... Dalje

Od početka godine ransomware grupa Akira napala 250 organizacija od kojih je pokušala da naplati 42 miliona dolara

Od početka godine ransomware grupa Akira napala 250 organizacija od kojih je pokušala da naplati 42 miliona dolara

Da posao sa ransomwareom cveta pokazuju i podaci o ransomware grupi Akira koja je za manje od godinu dana rada iznudila milione od na stotine pogođen... Dalje

Microsoft je i dalje brend koji se najviše zloupotrebljava u phishing napadima

Microsoft je i dalje brend koji se najviše zloupotrebljava u phishing napadima

Prema podacima kompanije Check Point, Microsoft je brend koji se najviše zloupotrebljavao, u čak 38% svih phishing napada u prvom kvartalu 2024. Ovo... Dalje