Sajt sa Dark Weba ugašen zbog hakovanja, korisnici strahuju da su prevareni

Vesti, 23.05.2017, 00:00 AM

Sajt sa Dark Weba ugašen zbog hakovanja, korisnici strahuju da su prevareni

Web sajt Dark Weba Outlaw ugašen je prošle nedelje pod misterioznim okolnostima. Iako administratori tvrde da je sajt ugašen posle hakovanja, mnogi sumnjaju u tu verziju.

Outlaw je veteran Dark Weba, pokrenut još 2013. Sajt nikada nije među najpopularnijim na Dark Webu, ali je imao stabilan broj korisnika.

Sajt je procvetao posle gašenja Silk Road marketa.

Na Outlaw se mogla naći uobičajena ponuda Dark Weba, sve vrste nelegalne robe, od narkotika i oružja, preko ukradenih podataka do ukradene elektronike.

Outlaw je nedostupan od utorka. Na početnoj stranici web sajta posetioce je dočekivala poruka da je web sajt hakovan, i da je novčanik ukraden. "Gotovo je, zbogom Outlaw marketu", kaže se u oproštajnoj poruci na sajtu.

Sajt je poslednji put bio online u utorak, 16. maja. U petak je jedan od administatora sajta nižeg ranga objavio poruku na Pastebinu i Redditu gde je objasnio šta se dogodilo.

"Zdravo svima. Kao što su mnogi od vas videli ili čuli, OUTLAW je nedavno hakovan. Mnogi od vas će misliti da su administatori pobegli sa novcem, u šta ja lično ne verujem", kaže se u poruci administatora.

On je rekao da nije bio u kontaktu sa glavnim administatorima posle pada sajta, jer do njih je nemoguće doći van marketa.

On se izvinio onima koji su izgubili novac i rekao da nije siguran da je sve ukradeno, i kako administatori planiraju da vrate novac korisnicima, ako nije ukraden.

U poruci se ne objašnjava kako se napad dogodio. S obzirom da ovu poruku nisu objavili glavni administatori sajta, mnogi veruju da je u pitanju još jedna prevara kakvih često ima na Dark Webu gde administratori gase sajtove bez najave, ostavljajući korisnike bez pristupa bitcoinima na računima.

Ipak, u ovom slučaju, administatori nisu mogli da izvuku više od 20000 dolara jer navodno na sajtu nisu deponovane veće sume.

Moguće je da se sajtu dogodilo nešto drugo.

Poslednjih godina su i marketi Dark Weba na meti kriminalaca koji ili kradu deponovana sredstva ili nalaze bagove kojima ucenjuju administratore da plate otkup.

Sajt AlphaBay je na primer nagradio hakera koji je januara ove godine otkrio bag na sajtu, a mesec dana kasnije još jedan sajt Dark Weba Hansa otvorio je svoj program za bagove nagrađujući prvi prijavljeni bag sa 10000 dolara.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

EU će zabraniti tehnologiju prepoznavanja lica na javnim mestima do 2025.

EU će zabraniti tehnologiju prepoznavanja lica na javnim mestima do 2025.

Upotreba tehnologije prepoznavanja lica na javnim mestima u državama članicama EU mogla bi biti zabranjena do 2025. godine. Evropska komisija smatra... Dalje

FBI hakovao iPhone 11 Pro Max

FBI hakovao iPhone 11 Pro Max

FBI je nedavno zahtevao od Applea da otključa dva iPhonea koja je koristio Mohamed Saed Alšamrani, koji je ogovoran za pucnjavu u mornaričkoj bazi ... Dalje

Microsoft upozorio korisnike na napade u kojima se koristi novi bag u Internet Exploreru

Microsoft  upozorio korisnike na napade u kojima se koristi novi bag u Internet Exploreru

Microsoft je potvrdio da Internet Explorer ima do sada nepoznati bag koji sajber-kriminalci aktivno koriste za napade. Bag utiče na sve verzije opera... Dalje

FBI zatvorio sajt koji je prodavao ukradena korisnička imena i lozinke

FBI zatvorio sajt koji je prodavao ukradena korisnička imena i lozinke

FBI i Ministarstvo pravde Sjedinjenih Država zaplenili su internet domen weleakinfo.com nakon što je otkriveno da su se na ovom web sajtu prodavale ... Dalje

Od sada i iPhone može biti sigurnosni ključ za zaštitu Google naloga

Od sada i iPhone može biti sigurnosni ključ za zaštitu Google naloga

Dobre vesti za korisnike iOS-a: sada možete da koristite svoj iPhone ili iPad, sa operativnim sistemom iOS 10 ili novijim, kao fizički sigurnosni kl... Dalje