Hajdi Klum - najopasnije slavno ime interneta

Vesti, 19.09.2011, 02:31 AM

Hajdi Klum - najopasnije slavno ime interneta

Prema istraživanju koje je petu godinu zaredom sprovela kompanija McAfee, manekenka Hajdi Klum je najopasnije poznato ime koje možete tražiti na internetu što znači da je apsolutna zvezda prethodnog McAfee-jevog rangiranja, glumica Kameron Diaz, ustupila čelnu poziciju poznatoj manekenki.

Kriminalci na internetu često koriste imena slavnih ličnosti kako bi svojim sajtovima prevarom obezbedili posetu korisnika koji tragajući za najnovijim slikama, filmovima ili informacijama o poznatima završavaju na stranicama sa malicioznim umesto sa aktuelnim sadržajem koji je u vezi traženog poznatog imena.

Istraživači McAfee-je upozoravaju da pretraživanje interneta koje uključuje ime slavnog modela Victoria's Secret Hajdi Klum i njene fotografije znači da postoje ne male šanse da završite na veb sajtu koji su online skeneri označili opasnim zbog programa kao što su spyware, adware ili zbog spama, fišinga, virusa i drugih vrsta zlonamernog sadržaja. Klum koja ja trenutno producent “Project Runway” je prošle godine zauzimala 10. poziciju na ovoj listi.

Kameron Diaz koja je prošle godine bila proplasirana na ovoj neslavnoj listi, sada zauzima 2. mesto. Za njom slede Pirs Morgan, voditelj emisije ““Piers Morgan Tonight ” i jedan od sudija programa “America's Got Talent”. Džesika Bil, čije je ime zahvaljujući čestim raskidima i pomirenjima sa Džastinom Tiberlejkom sa kojim je u ljubavnoj vezi veoma traženo, je kao i Kameron Diaz rangirana jednu poziciju niže u odnosu na prošlu godinu.

Ketrin Hejgl, nekadašnja zvezda serije “Grey’s Anatomy” je novo lice ove Top 10 liste. Iako više nije angažovana u seriji, aktuelni su njeni filmovi “Killers” i “Life as we know it”. I Mila Kunis, bivša zvezda globalno popularne serije “Vesele sedamdesete” (“That 70s Show”) je prvi put ove godine na ovoj listi, zahvaljujući filmovima “Black Swan” i “Friends with Benefits” kojima je ponovo skrenula pažnju javnosti na sebe.

Ana Pakvin, zvezda serije “True Blood” nalazi se na 7. mestu, a na 8. mestu je još jedan svetski poznati model, takođe “anđeo” “Victoria's Secret”, brazilska lepotica Adriana Lima. Traganje za podacima koji se odnose na Limu ove godine je nešto bezbednije u odnosu na prošlu kada je Lima zauzimala 6. mesto. Deveta pozicija je pripala glumici Skarlet Johanson, a na desetom mestu su Ema Stoun (“Easy A”, “The Help”, “Crazy Stupid Love”), Bred Pit i Rejčel Mek Adams (“Morning Glory”, “Midnight in Paris”). Pit je konstanta ove liste, dok se druga dva imena prvi put pojavljuju u ovom rangiranju.

Žizel Bundšen, Tom Kruz, Penelope Kruz, Dženifer Lav Hjuit, Nikol Kidman i Džulija Roberts ove godine nisu među deset najzloupotrebljavanijih poznatih imena na internetu.

Ovakav poredak na listi kao i “lošiji plasman” nekih drugih, takođe veoma aktuelnih slavnih imena, ne znači da apsolutno odgovara značaju koji ove zvezde imaju van sajber prostora. Aktuelni filmovi, TV emisije i nagrade ali i neki drugi faktori doprinose da se neko češće nalazi na naslovnim stranama nego drugi. Uopšte uzev, kada u polje za pretragu unosite ime nekog slavnog, imajte na umu da to znači da će u rezultatima pretrage biti rizičnih sajtova i da dobro razmislite pre nego kliknete na link ka strani koja vam izgleda sumnjivo.


Prijavite se na našu mailing listu i primajte najnovije vesti (jednom dnevno) putem emaila svakog radnog dana besplatno:

Izdvojeno

Od početka godine ransomware grupa Akira napala 250 organizacija od kojih je pokušala da naplati 42 miliona dolara

Od početka godine ransomware grupa Akira napala 250 organizacija od kojih je pokušala da naplati 42 miliona dolara

Da posao sa ransomwareom cveta pokazuju i podaci o ransomware grupi Akira koja je za manje od godinu dana rada iznudila milione od na stotine pogođen... Dalje

Microsoft je i dalje brend koji se najviše zloupotrebljava u phishing napadima

Microsoft je i dalje brend koji se najviše zloupotrebljava u phishing napadima

Prema podacima kompanije Check Point, Microsoft je brend koji se najviše zloupotrebljavao, u čak 38% svih phishing napada u prvom kvartalu 2024. Ovo... Dalje

Farmakokriminal na internetu: Facebook, X i Instagram preplavljeni oglasima za kopije poznatih lekova

Farmakokriminal na internetu: Facebook, X i Instagram preplavljeni oglasima za kopije poznatih lekova

Hiljade lažnih onlajn apoteka koje prodaju kopije lekova širom sveta, uključujući i kopije popularnog Ozempica, leka za lečenje dijabetesa tipa ... Dalje

Rusija i Ukrajina na vrhu prvog svetskog indeksa sajber kriminala

Rusija i Ukrajina na vrhu prvog svetskog indeksa sajber kriminala

Časopis PLOS ONE objavio je 10. aprila naučni rad pod nazivom „Mapiranje globalne geografije sajber kriminala sa svetskim indeksom sajber krim... Dalje

Prevare sa lažnim glasovnim porukama u porastu: LastPass objavio detalje o jednom takvom napadu na kompaniju

Prevare sa lažnim glasovnim porukama u porastu: LastPass objavio detalje o jednom takvom napadu na kompaniju

LastPass je objavio da su prevaranti pokušali da prevare jednog od zaposlenih u kompaniji koristeći lažnu glasovnu poruku izvršnog direktora Last... Dalje